8 Ocak 2015 Perşembe

Emniyet Müdürlüğü Plaka Tahsis 2015 Plaka Seçme


2016 internetten Plaka Rezervasyon Emniyet Müdürlüğü, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana İnternetten plaka tahsis gibi aramalarınıza yanıt vermeye çalışacağız. Emniyetten yeni bir uygulama, çoğumuzun hevesidir sahip olduğumuz aracın plakasını istediğimi başka bir plaka ile keyfi olarak değiştirmek. Tıpkı özel akılda kalıcı çep telefonu numaraları gibi.


Emniyet müdürlüğü tarafından yeni tahsis edilen uygulama da daha önce kullanılmış olan hurdaya ayırrılmış şehir dışına satılmış araçlar,  trafikten çekme men ettirme gibi çeşitli nedenlerden ötürü devre dışı bırakılmış,  boşa çıkan plakalar tüm plakalar tekrar değerlendirilmek üzere bir merkezde birikliriliyor ve yasal işlemleri tamamlandıktan sonra yeni kullanıcılara isteğe bağlı olarak tahsis ediliyor.


İnternetten Plaka Rezerve Etme Nasıl olur?


Yapmanız gereken Ankara, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Antalya, Konya, Mersin, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çorum, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Adana, Hatay, Osmaniye, K., Maraş, Kayseri, Sivas, Tokat, http://ozguncel.com, Amasya, Samsun, Ordu, Giresun, Erzincan, Malatya, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Bayburt, Erzurum, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Tunceli, Elâzığ, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Bingöl, Muş, Van, Hakkari emniyetînin resmi web sayfasında sunduğu plaka merkezinizi ziyaret etmek ve ordan seçtiğiniz herhangi bir plakayı kimlik numaranız aracılığıyla rezerve ettirmek. Daha sonra da  24 saat içerisinde emniyetten tahsis ettiğiniz plakaya ait evrakları alıyor  ilgili evrakların 15 gün geçerlilik süresi dolmadan işlemlerinizi tamalayarak Plaka Rezerve işlemlerinizi tamamlıyorsunuz.


Ankara Emniyet Müdürlüğü Plaka Tahsis işlemleri için burayı ziyaret ediniz.


Antalya Emniyet Müdürlüğü Plaka Sipariş işlemi için burayı ziyaret ediniz


İstanbul Emniyet Müdürlüğü sanıyoruz şu an itibayla Plaka rezerve işlemleri sunmuyor. Tavsiyemiz ilçe emniyet amirliklerine şahsen başvurnaızdır.


Plaka Rezerve işlemleri hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için İlgili şehirlerin emniyet müdürlüklerine ait resmi web sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.


 


TİCARİ PLAKA TAHSİS BELGESİ


BAŞVURU FORMU


İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI


TOPLU ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE


Aşağıdaki beyanlarım doğrultusunda devir yolu ile, ticari ………………………. plakasını almak istiyorum. Ekte sunduğum belgelere göre, durumumun incelenerek uygun görülmesi halinde Ticari Plaka Tahsis Belgesi verilmesi hususunda gereğini arz ederim.


1- Geçimimi tek gelir kaynağım olan şoförlük yapmak suretiyle bu meslekten temin etmekteyim.


2- (.…) Sınıfı sürücü belgesine sahibim.


3- İstanbul İlinde (…..) yıldan beri ikamet etmekteyim.


4- İstanbul İli……………………..İlçesi ………………………………Odasına kayıtlıyım.


Tarih             :……/……../……….


Adı Soyadı                 :………………….                                                                                                                                                                          


Ev Telefonu              :………………….


İş Telefonu                :………………….


Cep Telefonu            :………………….                             İmzası           :


İş Adresi                    :………………….


…………………………………………..


…………………………………………..


 


Ticari Araç Tahsis Belgesi Müracaatında Araç Sahibinden İstenecek Belgeler


  • Başvuru Formu Doldurularak, (Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne)

  • Vekil ise,Vekaletname’de ( ………. Plakalı aracı almaya ve ilgili kurumdan gerekli işlemleri yapmaya ifadesi yazılı olacak.)

  • Araç ruhsatı’nın aslı veya noter tasdikli fotokopisi,

  • Adli Sicil Kaydı.

  • Tahsis süresince geçerli olmak üzere verilmiş geçici İlgili Esnaf veya Odası (ilgili meslek odasının bulunmadığı yerlerde ise şoförler odası) kaydı aranacak. Tescil işlemini müteakip asıl oda kaydı yaptırılacaktır.

  • (Aynı yıla ait)  ………………şahıs şoförlük mesleğini geçim kaynağı olarak seçmiş olduğunu beyan ettiği  İfadesi yazılı olacak.

  • Araç sahiplerinin en az (….) yıllık B Sınıfı sürücü belgesine sahip olması aslını ve fotokopisini getirmesi, (ehliyet)

  • İkametgah il muhabiri (Muhtardan (en az 2) yıldır ikamet ediyor) ifadesi elle yazılı olacak.

  • Nüfus cüzdanı sureti ve Kimlik Fotokopisi (TC Kimlik Numarası bulunacak)

  • İ.B.B Gelirler Müdürlüğü Tahsilat Şefliğinden geçmiş döneme ait borcu yoktur yazısı alınarak tarafımıza ibraz edilecektir.

  • Ticari Plaka Tahsis Belgesi Bedeli VAKIFBANK ve ING BANK’ın 96070 numaralı otomatik hesabına 180 TL yatırılıp dekont müdürlüğümüze getirilecek,

 


Ulaşım Daire Başkanlığı-Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Beylerbeyi Cad. Edirnekapı – İSTANBUL  


           İRTİBAT : Toplu Ulaşım Hizmetler Müdürlüğü/Ruhsat Servisi       www.ibb.gov.tr


           Tel           : –453 7986 – 453 7974


        


             



Plaka Seçme Plaka Tahsis İnternetten Plaka Rezervasyon Başvuru Formu Örneği indir

0 yorum :

Yorum Gönder